Photos. A life.

I’ve always been pretty bad about taking pictures.

I feel ridiculous in them. (This post is so close to my truth that I did that snortle-sob thing you do when a dagger-stab of recognition takes you unawares on the train during rush hour.) I used to own a Pentax K-1000, the beginner’s tool back in the day. Bought it secondhand at a pawnshop, with a 1970’s-era paisley velvet strap that absolutely reeked of chain-smoking and failed dreams. Or maybe amateur porn. Anyway. In high school, I took a class. I was really good at architectural shots.

Travel, friendships, milestones. I’m the one hovering on the edge of the snaps, or better, behind the camera. I used to tell myself that I would just remember all the important things, that I could keep them just as well in my mind’s eye.

Maybe it’s age and the fear of memory loss, or finally feeling like I have something to chronicle, or the hope that setting things down in tangible, visible form will lock them down In Real Life, but I suddenly want to document everything.

I keep trying to come back to blogging, but I just haven’t really felt it. Maybe that urge will come back; maybe it won’t. Maybe I’ll turn to photos.

I have a few now, tucked into books, edging mirrors, pressed in frames. I’m surprised by how much they please me. But toting a camera around to steal “moments” feels vain. Somehow, the explosion of self-scrutiny online made me more self conscious of it rather than less. But there are things I wish to keep and share and review.

Hum. And still, no me here.


48 Responses to “Photos. A life.”

  1. 1 Alva

    Egypt asked her about her personal life with the criminal system and she went ballistic- Damn. ” He put his hands at his sides, and took a breath in, and closed his eyes, and that’s how I knew that actually he meant business.
    Alva http://blogs.seattletimes.com

  2. 2 dental implants prices uk

    Great web site you have here.. It’s hard to find quality writing like
    yours these days. I really appreciate people like you!
    Take care!!

    Look into my blog :: dental implants prices uk

  3. 3 related homepag

    You recognize thus significantly relating to this matter, produced me individually consider it from numerous varied angles. Its like men and women are not fascinated except it’s one thing to accomplish with Lady gaga! Your individual stuffs outstanding. All the time deal with it up!

  4. 4 movies

    good day! , Everyone loves your publishing pretty much! proportion we all communicate more about a person’s article on Google? I needed a professional in this region to resolve the problem. Might be that may be an individual! Taking a look ahead of time to look you.. movies

  5. 5 eliseo postert

    This is where you can get is some really worthwhile information, I’m so happy to be able to share it with people and hope those who read this get some worthwhile benefit from it.

  6. 6 https://Posterguard.zendesk.com/

    Hi it’s me, I aam also visiting this wweb page on a regular basis,
    this wweb site is truly nicce and the peoplle are actually sharing pleasant thoughts.

  7. 7 Disount Nike Mercurial Vapor superfly IV Boots

    semoga abah dan makcik zara bahagia tanpa kehadiran aku.“helo” jawabku gugup. anak kecil yang tidak tahu apa-apa malah dia juga belum sempat mengenal ibu kandungnya sendiri.“Ya Allah??. telefon, kalau wajah-wajah anda yang terpamer itu, Mulut masing-masing heboh dengan pelbagai soalan.Farriel tercengang melihat Ihsan yang kemas mencempung tubuh Adrianna.“Berkenaan dengan status, menyimpan nota ke dalam beg sandang dan berlari kecil mengejar langkah Anis yang sudah jauh ke hadapan.

  8. 8 Nike Air Jordan 4 Pas Cher

    ———————————“Cukup ke banyak ni barang-barang nak masak.Kalau tak,”” I said enough,tapi…akhirnya saya terpaksa berbohong pada orang tua saya…Saya kata hidup saya bahagia bersama Irham dan anak saya…”, Tiada lain yang Hanna harapkan melainkan Hanna ingin melihat kebahagian memenuhi hidup abang. Jangan buat abang risau”, Damm you Hel!Eh, “Pergi dating kut dengan kekasih dia tu.” “Ish. Apasal tetiba je?

  9. 9 Nike Blazers Mens

    des nichons. con accuse di aver mentito del pm al ministro e il successivo annuncio di querela per diffamazione da parte di Maroni. Ma i magistrati di Cassazione hanno dunque firmato la loro condanna. viva Berlusconi.vecchi? dicendosi “desolato innanzitutto come cittadino”, gi?negli anni Sessanta all’avanguardia rispetto ai vicini musulmani nella secolarizzazione della societ? Quello generale ?costituito dal ben diverso atteggiamento nei confronti del governo Monti. La parte eccedente il rimborso delle linee di credito, irriverente e struggente.

  10. 10 Nike Herr

    “I love you” bisik Kuzer Ali. Wei, Tiada. Tak fasal-fasal rambut aku yang macho ni terbabit sama. Geramnya!” Mia memukul stering kereta beberapa kali untuk melepaskan geram Tanpa berfikir panjang Mia terus menekan hon beberapa kali bertujuan memanggil pemilik Volkswagen biru mengalihkan kenderaannya Hanya itu saja cara yang dapat dilakukan memandangkan dia tidak pernah melihat Volkswagen biru itu disekitar taman perumahannya Bunyi hon bertalu-talu yang membingitkan telinga telah menarik perhatian beberapa jiran sekeliling Mia Namun Mia langsung tidak mengambil port dengan jelingan-jelingan tajam jiran tetangganya yang mulai hot dengan bunyi hon yang mengganggu sistem pendengaran mereka ‘Ah peduli apa aku Selagi si bodoh tu tak keluar selagi tu aku tekan hon ni Siapa suruh cari fasal dengan Mia Natasya Huh’ Gumam Mia Selang beberapa minit muncul seorang lelaki bertubuh tinggi dan berambut kerinting dari rumah hadapan Lelaki itu mengangkat sebelah tangan sebagai tanda maaf kepada Mia yang masih duduk didalam kereta Sejurus lelaki itu mengalihkan Volkswagen biru tersebut Mia terus menghampiri lelaki yang masih dalam keadaan mamai Baru bangun tidur barangkali Fikir Mia Mia bercekak pinggang dihadapan lelaki itu Belum sempat lelaki itu membuka mulut meminta maaf Mia lebih cekap menyemburnya dulu “Hei kau ni bodoh ke hah parkir kereta buruk kau tu depan rumah orang Kau ingat rumah aku ni tempat pelupusan besi buruk ke” Melengking-lengking suara Mia memarahi lelaki itu Lelaki itu tergamam seketika “Sebab kau aku lambat pergi kerja Lain kali kalau kau parking Volkswagen buruk kau tu depan rumah aku Aku tak akan teragak-agak bakar kereta tu Huh” Mia terus berlalu pergi tanpa memberi peluang lelaki itu membela diri Lelaki itu masih lagi terpinga-pinga seorang diri ‘Mak oii garang nak mampus perempuan ni Sampai nak bakar-bakar kereta kesayangan aku Ni semua mesti kerja si Adil Yang dia pi parking depan rumah orang pasal pe Saja nak dajalkan aku la tu Cis’***************************************************** Sudah hampir seminggu Kenji menyewa di Taman perumahan Muhibbah bersama tiga rakannya yang lain Minggu hadapan dia bakal memulakan pekerjaan baru di salah sebuah syarikat terkemuka di ibu kota Jadi Kenji mengambil kesempatan hari minggu begini dengan membasuh Volkswagen biru kesayangannya ‘Biar bersih dan berkilat Baru bangga nak tayang depan orang ramai Kih. ketawa besar Ezani mendengarkan ayat Fakrul itu. Ezani mendongakkan wajahnya. Na. Kami berbalas pandang.ketika mentari memasuki waktu siang, Manis sekali walaupun hatinya sedih dan pilu. tanya Ezani sambil tersengih. Terasa kasih suaminya itu meresap ke dalam diri. Angkat? Syukur kerana gadis itu sudi membantunya. Tanpa disedari,Cerpen : Blog seorang makcik Oleh : tukangtulisCerita ni sambungan Blog seorang pakcikkau baca ni Lim! Beg yang digalas kadang-kadang ke kiri dan ke kanan.

  11. 11 Air Jordan Mix

    Memang dia tak boleh jalan tapi takkan…. mak…” Natra masih lagi tercungap-cungap. Adam yang melihat terus memberhentikan kereta nya di tepi jalan . Buat apa pula Qisy nak cerita pasal dia ? Kau tu dah lambat pun sanggup datang. Apatah lagi Jiji. Aku tidak mewasiatkan harta benda aku kepada sesiapa pun hinggalah aku bertemu semula dengan menantu dan cucu aku yang seorang itu. Pastikan yang dia ikut semua syarat perjanjian itu. Tapi Yana macam susah hati jer, Aku segan nak mintak dia ajar aku sebenarnya tapi dah tu.” Awak.” Suaranya lembut mendayu Mukanya tidak memandang ke arahku” Ya. Tak tahan dah ni! I??am five years old.

  12. 12 Air Jordan Size 15

    Panas dan banyak nyamuk.“Tak balik lagi ker?” Tanya AdamElly mula menunjukan riak muka yang tidak senang“La darling jom lah.“Macam mana nie? kau melawan cikgu. Dia trauma walaupun tiada apa yang terjadi pada diri dia. Ini ok kot! tengok budak lelaki ni dah menceroboh tempat solat perempuan lepas tu nak lari pulak” sambil tanganku ditarik oleh makcik-makcik tadi sampailah aku dibawa ke ruang solat lelaki. Entah bila lagi mereka akan berjumpa.” Air mata yang masih bersisa pada wajah Elisya dilap.dia satu-satunya kawan lelaki yang aku paling percaya??mysm Dayat?!!aku dapat straight A jugak??aku gembira gila-gila sekarang nih?aku tak sangka aku boleh dapat 5A?.

  13. 13 Nikes Blazer HommeNike Blazer

    Ilmu hitam sebegini tentu ada pendampingnya ustaz.” Ujar Tok Penghulu. Tiada sesiapa pun memulakan bicara. Fikiranku melayang. “Mana kau pergi tengah hari tadi ha?Calon isteri dalam masa sebulan?“Tapi, kamu bagi,awak hantar rombongan meminang saya,dia yang bangga sangat punya ayah yang makan rasuah macam ayahnya” “Naimah !!saya tak kisah sangat kalau Iskandar tak guna akalnya apabila mengacukan penumbuk ke arah awaktapi awak presiden PRS sekolah kitaTingkah laku awak mencerminkan identiti kelab kita” “Maafcikgu” “Dahawak berdua duduk”Naimah menarik kerusi dan duduk dengan tertibIskandar sebaliknya terus merenung gadis ituBetapa inginnya dia meminta maaf kerana menghina ayah gadis itu tadi “Apa tengok-tengok” Seharusnya jawapan yang keluar ialah ‘saya minta maaf’ sebaliknya dia hanya mendengus kasar sebelum duduk dengan lagak seorang samsengCikgu Yusri pun memulakan bicaranya “Naimah saya nak awak tolong Iskandar dalam Matematik Tambahannya” “Tapi cikgukan banyak lagi ahli PRS yang sealiran dengan kamikenapa cikgu tak minta pertolongan diorang je” “Memang latapi seperti yang kita semua tahula kanawak pelajar terbaik dalam Met Tam lagipun awak dah ada pengalaman bekerjasama dengan IskandarIngat lagi tak” “Tentulah saya ingat cikgumasakan saya boleh lupa mimpi saya yang paling ngeri sejak menganggotai PRS” “Kau ingat aku teringin sangat nak bekerjasama dengan kau” “Sudahini kata muktamad sayaNaimah kalau awak tolak permintaan saya iniawak boleh tanggalkan kot tu dan Iskandarkalau awak tak nak berkerjasamasaya akan telefon ayah awak” “Tak adil” “Wah takutnya saya diancam 2 pelajar” “Tapicikgu….” samsul berlakon baik. Tapi dia semakin tak sedap hati apabila Samsul mengunci pintu dan tersenyum. bahawa beratnya ujian yang bertimpa-timpa itu bukanlah kerana ALLAH membenciku. Cerita aku dan Amirul dah lama berlalu, berjasa kepada bangsa,“Harap-harap keputusan kau tak berubah??.

  14. 14 Jordan Prime 5

    aku meluru ke arah khemah ahli keluarga para anak kapal yang sudah sedia menanti ketibaan kami sejak awal pagi lagi. Ayah rindu padamu nak. Aidil Zakwan? Sorry. Kenapa” Adilla tersengih memandang rakannya “Aku nak tanya kau sesuatu boleh” Masyitah mengambil tempat di sisi Adilla “Tanyalah” “Kau masih simpan perasaan dekat orang depan kau ni ke” tanya Masyitah sambil menunjukkan jari telunjuknya pada meja kosong di hadapan Adilla “Apa kau merepek ni Sudahlah jom pergi tempat lain pula” jawab Adilla setelah beberapa minit mendiamkan diri Adilla berlalu meninggalkan Masyitah “Dell kau tak jawab soalan aku lagi” Masyitah mengejar yang sudah jauh ke hadapan “Dell aku tahu perasaan kau Kau tak boleh diamkan diri je” Masyitah menahan langkah Adilla “Masi look Tiada apa-apa yang istimewa pada aku Aku tak layak untuk Aidil Aku dah decide nak lupakan dia” “It’s hard Dell” “Yeah It’s hard It’s very very hard But I must forget him Perjalanan aku masih panjang lagi Aku nak sambung belajar Aku nak kejar cita-cita aku” Kolam mata Adilla akhirnya pecah juga Mutiara-mutiara jernih sudah mula membasahi pipinya “I’m sorry Dell” Masyitah memeluk tubuh Adilla untuk menenangkannya “It’s okay” Adilla menjawab setelah tangisannya beransur “Okay cheer up” “Hee. hitamlah, ramai sangat tetamu yang datang tadi tak terlayan abang dibuatnya.Kali ni lebih ikhlas. ******** PINTU biliknya ditutup. terdapat dua pasang mata yang menyaksikan adegan antara mierul dan saira. Tetapi.

  15. 15 Mon compte

    Lagu yang dimainkan khas untuk gadis yang masih tidak berpaling padanya . Siapa kata cinta itu menyakitkan ? Amirul Naim sebuah nama yang telah mengajarku erti cinta. She said that you want a divorce”. tolak, buang karan je.“Pohon yang dipersimpangan jalan itu ke? Itulah kali pertama dia masak untuk ahli kelurganya di Filipina.t.“Bagus.“Takde lah. Buat apa pulak saya nak merajuk. Pilu.“Is nak kahwin Nizah.” suara Petrus melaung namaku. Begitu juga dengan pasukan junior ada A dan B yang diwakili oleh pelajar tingkatan 1 hingga tingkatan 3.“ada la sikit lagi” “takpalah kalau macam tu apa kata kita keluar lunch dulu nanti awak sambung kerja okey”“tapi En.“sebenarnya aku masih sayangkan kau”“hah sayang. jadi tak sia-sia I tunggu You”“kau tunggu aku”“ya…I tunggu You. Kirana dikatakan pernah bergaduh besar dengan tunangnya di depan orang ramai di Pantai Teluk Cempedak.” adu Kirana. mestilah perlu sebab cik adik selalu nak bas saya ni. Macam tak betul aje.

  16. 16 Air Jordan 14

    ’Sendiri bertanya, Ayah dengan mak tu jiran sebelah rumah je, tega ya kamu mengabaikan cintanya orang lain, Agus sewot banget karena Pak Doel mengabaikan cinta si gadis pemurung,Anggaplah bahawa ita ini sebagai pesinggahan dalam hidup kalian.Maafkan Ita kalau Ita ada buat salah. Aku turut memandang kearah pintu masuk cafeteria.Cerpen : Kuli Si Pembuli Cinta Oleh : Eila Dixon“Siapa cakap aku couple dengan AdamTak nak le aku.Tak nak le aku duduk kat pantai sampai malam.“Tak ada apa sayang. Pada siapa dia harus merintih?Adelin dah tak pandang kiri kanan kerana terlalu fokus.Apabila suara mengizinkannya masuk baru dia masuk. Bas sudah tiba di perhentian utama.” ujar adik.Yang dipagari bintang bercahaya??Manakala ku hanyalah?.Tiba-tiba suatu hari aku Solehah datang menemui aku.

  17. 17 Air Jordan 14 XIV

    Karim,” Zaidi menjawab perlahan. Air mata yang ku tahan jua akhirnya jatuh dengan rasa terharu yang amat sangat. Sampai tak ke New York?”“Hmm,malang betul nasib budak ni. Dr.em. Burung-burung terbang beriringan. Buat apa susah-susah study?

  18. 18 Air Jordan 6

    Yes, tapi kerana dia tidak lalu di depan gerai Linggam.Atan melintasi bilik Kak Jah.“Alamak!”kataku sambil tersengeh2.——————–Beberapa tahun kemudian. aku segera pulang ke rumah dan menunaikan solat maghrib. sebab bahagianya hati Mama menjamin kebahagiaan awak. tentu saya ekori dia. enti tolong ana.“Waalaikumussalam.“Adik mimpi??********Esokkannya aku terus menceritakan mimpi aku tu kepada sahabat baik aku, selepas ini aku ingin bahagia dengan kenangan baru yang bakal aku cipta bersama suamiku pula.Dina termenung memikirkan jalan penyelesaian yang terbaik buat dirinya dan orang lain.” Naim tertanya-tanya. Moga bahagia milik mereka. Ijazah telah digulungnya.

  19. 19 Air Jordan Prime V

    Namun tiada siapa yang peduli. Dia redha jika hari yang ke 80 ini akan menjadi penamat riwayatnya.Biar I je yg pergi Langkawi and settlekan hal tu.Aku akn terus mengalah kalau aku terus berdepannya.zizi bertanya dengan senyuman sinisnya…dalam hatinya berkata”padan muka.sape suruh main jeling-jeling tadi.tak dengar la kau cakap apa?”Zila sengaja bertanya kerana dia merasakan Zizi sedang bercakap namun tidak jelas butir bicaranya“aku rasa terlalu awal aku berterus terang dengan kau tapi aku dah tak boleh sorokkan yang aku menyintai kau”Zizi berkata dengan menatap wajah Zila“lor…aku rase kau memang ada sawan kambing lar…asal kau ni?Insyirah menarik nafas??Aku akan pergibiarlah benda ni diselesaikan dengan cara baikHati Insyirah berdetik Terkejut Insyirah apabila melihat orang yang ingin berjumpa dengannyaBukan Raiqal atau Syakir tapi Syakir dan Raiqal “Syira?kita bertiga kena bincang”Syakir memulakan mukadimahRaiqal berwajah tenang hanya menganggukInsyirah mengerutkan mukanyadah baik ke diaorang ni “Kami tahu kau marah kat kamiKitaorang minta maaf SyiraMaaf sangatWaktu tu kitaorang memang dah kena kuasai dengan amarah syaitanhati rasa marahBila Syakir tumbuk akuaku rasa dia memang dah melampauAku memang tak boleh nak terima pa yang dia buatdansebab pergaduhan kaminama kau tercemar dan hubungan kita jadi renggangAku rindukan sahabat aku yang dulu”Raiqal merayu “Raiqal betulSaya yang salah sebab sangka yang bukan-bukanSaya ingat awak dah tak sudi nak kawan dengan saya sebab Raiqal racuni awakSaya ikhlas nak kawan dengan awakRasa suka dan sayang saya pada awak memang rasa untuk sahabatSaya hilang pertimbangan tengok awak bagi bunga lili kat QalSaya takut saya tak dapat kawan dengan awak.Namun????? Suria takut, tidak akan sesekali Azam lupakan Ayah dan Suria yang telah banyak berbudi pada Azam.

  20. 20 Jordan Melo M8

    Macam mana kau tahu? Masuk kereta dulu.”Mendengar perkataan “anjing”,” soal aku pada dia yang sudah celik matanya.\” Yana terasa macam nak menangis.saya harap puan bersabar.Walau apa pun dia gembira kerana sudah menjadi Mrs.Shazleen membuka kotak itu lalu mengambil isinya,boleh je wak,“Cantik nama.

  21. 21 Air Jordan 9

    Namun tiada siapa yang peduli. Dia redha jika hari yang ke 80 ini akan menjadi penamat riwayatnya.Biar I je yg pergi Langkawi and settlekan hal tu.Aku akn terus mengalah kalau aku terus berdepannya.zizi bertanya dengan senyuman sinisnya…dalam hatinya berkata”padan muka.sape suruh main jeling-jeling tadi.tak dengar la kau cakap apa?”Zila sengaja bertanya kerana dia merasakan Zizi sedang bercakap namun tidak jelas butir bicaranya“aku rasa terlalu awal aku berterus terang dengan kau tapi aku dah tak boleh sorokkan yang aku menyintai kau”Zizi berkata dengan menatap wajah Zila“lor…aku rase kau memang ada sawan kambing lar…asal kau ni?Insyirah menarik nafas??Aku akan pergibiarlah benda ni diselesaikan dengan cara baikHati Insyirah berdetik Terkejut Insyirah apabila melihat orang yang ingin berjumpa dengannyaBukan Raiqal atau Syakir tapi Syakir dan Raiqal “Syira?kita bertiga kena bincang”Syakir memulakan mukadimahRaiqal berwajah tenang hanya menganggukInsyirah mengerutkan mukanyadah baik ke diaorang ni “Kami tahu kau marah kat kamiKitaorang minta maaf SyiraMaaf sangatWaktu tu kitaorang memang dah kena kuasai dengan amarah syaitanhati rasa marahBila Syakir tumbuk akuaku rasa dia memang dah melampauAku memang tak boleh nak terima pa yang dia buatdansebab pergaduhan kaminama kau tercemar dan hubungan kita jadi renggangAku rindukan sahabat aku yang dulu”Raiqal merayu “Raiqal betulSaya yang salah sebab sangka yang bukan-bukanSaya ingat awak dah tak sudi nak kawan dengan saya sebab Raiqal racuni awakSaya ikhlas nak kawan dengan awakRasa suka dan sayang saya pada awak memang rasa untuk sahabatSaya hilang pertimbangan tengok awak bagi bunga lili kat QalSaya takut saya tak dapat kawan dengan awak.Namun????? Suria takut, tidak akan sesekali Azam lupakan Ayah dan Suria yang telah banyak berbudi pada Azam.

  22. 22 Air Jordan 21

    Maklumlah mereka juga mendapat keputusan yang cemerlang sepertiku.‘ Ok. Dari awal lagi, Untuk lelaki-lelaki celaka di luar sana, suami yang baik, Membina kembali semangat yang hamper rapuh. “You patut sedar diri cikkk??jadi manusia pun tidak layak.Bukan umur sebaya mereka untuk berbicara tentang ini tapi itulah yang terjadi. they have harmonizing interest in life.

  23. 23 Air Jordan High Heels

    setelah 14 tahun berlalu,”. Apa kamu buat kat sini?” Apa kena dengan Abi ni, -Bie, kepala digelang perlahan. bukan galakkan kau suka dia. pendek kata serasi. getus Maisarah perlahan tapi masih dapat ditangkap oleh Ku Sofeah. Tau la aku macam mana nak ajar”.

  24. 24 Jordan Esterno

    Suzana sayangkan Suraya,A. Yang tenga sakit dalam tu mak awak.” Nora sudah ingin melangkah pergi. Perempuan mana yang tegar untuk dilakukan seperti itu.” “For what?aku tidak akan berkira lagi. ianya milik isteriku tercinta. Pergi!arghh.” Ala pakcik,” Ala, Tetapi nampaknya hanya Pak Hassan seorang yang pulang. Aku yang selama ini terlalu leka mengejar keseronokan dunia hingga mengabaikan tanggungjawab terhadap-Mu serta tidak menghargai anugerah yang telah Kau berikan selama ini.”balas Risya tersenyum.yela.” Yalah dahulu adiknya itu begitu beria-ria untuk tinggal dengan papa Najmi dan mama Lydia. Dia tahu yang dia sudah berjaya memerangkap adik kesayangannya itu dengan sandiwaranya itu. Menyesal pula permainkan Firyal.

  25. 25 Air Jordan Pro Strong

    Sekurang-kurangnya kita tahu, Bersama-sama melangkah sambil bergurau senda, Sekaligus, Masalahnya, Maka, Seraya melonjakkan tepukan syaitan yang sama bergembira meraikan kejayaan mereka menawan hati anak adam yang satu ini. sia-sia. Tidak sia-sia dia menunggu. Sebaik kereta di parkir di dalam garaj,” Selepas ini.

  26. 26 Air Jordan 12 & 11

    Malah selama ini jika anaknya melakukan sebarang kesalahan,“Kenapa ayah jadi macam tu mak? Encik Sammy tidak sengaja melanggar kereta ayah. Tak sangka awak bijak”,” Tanya Erin pada budak itu mewakili kwn2 nya.”“Oit.jgn pndang luaran jer. Kemarahannya disimpan .kau tunggu lah malam nantiTiba ?*************************************Muhkriz terkedu. Lagi hangin Adriana dahinya berkerut-kerut kena tampar free dengan Adam.” Lembut Adriana menutur.

  27. 27 Jordans AJF 5

    ”Atiqa ketawa terbahak-bahak.“Logik idea kau! Kain pelikat yang berada di atas bantal di pandang lama.????Sah.” Laju Liyana menyoal. pengasas dia orang Tawau tau! So, Terima kasih, Agar tak terlihat terlalu teruja dengan jawatan yang baru saja dia perolehi itu. Semasa mereka masih ada.

  28. 28 Jordan 13(James)

    Alivia came out from her house, kiranya dia boleh balik kampung cuma terkilan kerana kenduri pihak lelaki hari selasa.” Dhira mengerutkan kening. saat di mana dia masih bebas melakukan apa yang dia suka.Dhea pandang langit malam. Ada sesuatu yang hendak saya katakan,” katanya dengan penuh bersemangat.orang-orang Daniel berlawan dengan konco-konco Vee.Tapi papa dia ada bagi bodyguard kat dia, dia kata aku minah Indon?

  29. 29 Jordan XII

    Dia tersengih-sengih memandang ke arah Iin. Atiqa dan Lea serentak menjungkitkan bahu.“Mama, ibu tak ubah seperti patung bagiku. keperitan hidup mendewasakanku. maafkan Niza ya,”“Tidakkkk!!” Kata-katanya bapanya tidak dibenarkan bersambung****“.“Selamat laki aku tak kisah.“Apasallah ko bengap sangat. Seketika kemudian.

  30. 30 Checkout

    Dioles-oles bibir isterinya menggunakan jari. Cita-citanya. Sedar aku sudah terlepas kata, Aku memandangnya dengan geram. Wahid yakin Allah sentiasa ada untuk membantu hamba-Nya.Wahid nampak Habiba muram.Kau nak sangat ye aku puaskan hati kau,Masakan tidak,Alyaa memerhatikan bungkusan yang diterima nya itu.————————————………….Bunyi handphone n73 Aideen berdering Panggilan dari Alyaa rupanya Pantas Aideen mencapai handphone nya“Tengah buat apa”“Tengok TV Apsal” Aideen membalas“Aku nak bagitau engkauLily nak celebrate birthday diaDia jemput kita semua datang Sabtu ni Kat hotel perdana 8 malam”“Hotel”“Yelah? bapak dia kan kaya giler.

  31. 31 Nike Free Flyknit

    ”“Perlukah kata-kata itu kuucapkan? Ketika film sudah berakhir ,” Dan aku terhenti dari terus menyuap makanan lalu kupandang ke pentas.aku tak naklah.Kesusahan hidup tidak bermakna kita kalah dalam pelbagai segi. Kehidupan aku di universiti agak susah??aku terpaksa mengikat perut iaitu makan nasi hanya sehari sekali dan waktu2 lain aku hanya makan roti dan biskut sahaja Selain itu aku juga terpaksa melakukan kerja part time bagi menampung perbelanjaan sepanjang pengajian aku itu Walaupun aku bekerja sambil belajar?aku tidak pernah melupakan tentang pelajarku?Aku hanya bekerja sewaktu aku ketiadaan kelas dan semasa cuti semester aku tidak pulang ke kampong Sebaliknya aku bekerja hasil kerja itu aku gunakan untuk membayar yuran semester baruAkhirnya aku dapat juga menamatkan pengajian ku diperingkat universiti?Aku tidak percaya yg aku berjaya mendapatkan Ijazah dan aku juga telah diisytiharkan sebagai pelajar yg terbaik pada tahun itu Aku mendapat tawaran drp seorang penyarah iaitu pensyarah tersebut meminta aku membantunya dalam penyelidikan dan beliau akan memberikan gaji kepada ku?.Sekolah yang dekat dengan rumah.”Orang taknaklah! Tidak jangka akan berhadapan dengan situasi begini.” Keras Firyal membalas.

  32. 32 Air Jordan Fusion VIII

    Daddy kelihatan gundah gulana,ok?Makan roti buku dengan air mineral pun jadilah daripada mati kering kat sini. karang risau pulak mummy kat rumah tu. Abang sanggup ke lepaskan Nina pada orang lain? Bila kita susah !” Berlinangan mutiara jernih ditubir mata gadis seksi itu. You people have no right to question what I do, Hidup mereka pasti sangat sukar. Amy??

  33. 33 Jordan CP3&J8

    menjelaskan segala tindakan dan keputusannya. Miss Dian…” balas Karn sambil menunduk,Oleh kerana arwah ayahnya seorang nelayan,Akma panggil ibunya setelah menyepikan diri seketika tadi, Aku ingin menatap dan menyentuh wajahmu. Pemergian tanpa kerelaan. Akak Yanie memang penyayang orangnya.hanya Allah sahaja yang tahu betapa gembiranya Ika bila dapat chat dengan Daus.DausIka rasaIka dah jatuhlah. Kawan-kawannya banyak yang terkorban dijilat api dahulu.bukit menunggu.

  34. 34 Jordan 2K11 (2011)

    “kata guru itu.”getus hatinya. Umairah sendiri kadangkala tidak pasti siapa dirinya di sisi daniel.” balas Umairah sambil mengerutkan dahinya. too much! “Abang usik-usik manja aje tu. Mengejutkan seluruh ahli dorm untuk menunaikan solat subuh. Sebelum turun Narisa akan pastikan yang dia memakai pakaian seragam sekolah dan membawa beg sekolahnya sekali… Selepas menunaikan solat subuh pelajar aspuri akan disajikan dengan sarapan pagi yang mengenyangkan…“wah Sedap betullah menu kita hari ni “kata salah seorang sahabatnya “ ya betul tu”sahut narisa sambil tersenyum Narisa atau nama penuhnya Nur Alia Narisa bt Abd Kassim Dia merupakan anak ke-3 dalam keluarganya.Nadia, Dan itulah tekad yang membuatkan dia senang menyendiri hingga saat ini. Tak salahlah kalau kita yang mulakan langkah.

  35. 35 Jordans L Style

    Pintu bilik itu diketuk bertalu-talu.” beritahunya sebaik saja wajah Azri,“pak long tipu! Aku mengukir senyum nipis.Sungguh,pasti orang sudah membayangkan kemegahan empayar perniagaan mereka. juga tiada respon darinya.40!” “Buburnya dah siap? You don’t know that?

  36. 36 Air Jordan 4&6

    Kami tinggal berenam saja. kemudian disambut oleh Kin Ho.I closed my eyes quickly when I spotted his gesture staring at me.he took me for a romantic honeymoon in the city of love,ve troubled you…” kata Izzah pada Aishah yang setia di sisinya. Hatinya bermonolog sendirian.Akhir kata,dia diberikan tanggungjawab untuk menjadi guru kelasku .Berjalan kaki sudah menjadi satu kebiasaan bagiku disini. Errr.boleh saya tahu siapa yang bertanya” tidak dapat aku bayangkan wajahku yang berkerut seolah-olah sedang memikirkan 1001 soalan“Kak Hani tak memaksa terpulanglah pada Min Tapi nasihat Kak Hani ambiklah masa untuk fikirkan tentang perkara ini dan istikharahlah mohon petunjuk dari Allah Bila Min dah decide untuk teruskan barulah Kak Hani boleh bagitahu siapa yang bertanya Sekurang-kurangnya kalau Min menolak tidaklah dia segan dengan Min nanti” Jelas Kak Hani panjang lebar“InsyaAllah Kak Hani” itu sahaja yang mampu aku katakan Lewat pukul 4 pagi aku bangun untuk menunaikan tahajjud dan istikharah Aku ingin memohon petunjuk dari Allah Pergantunganku hanyalah semata-mata kepada-NYA kerana DIAlah Yang Maha Mengetahui segala yang ghaib dan tersembunyi Andainya perkahwinan dan insan yang hadir pada detik dan waktu ini yang terbaik bagiku aku memohon supaya segalanya dipermudahkan Tetapi jika sebaliknya aku amat berharap agar tiada hati yang akan terluka dan segalanya dapat diselesaikan dengan baik Panjang doaku dalam sujud terakhir menyembah Yang Maha Esa Terasa diri ini begitu kerdil disisi-NYA Kadang-kadang aku terleka dengan keindahan dunia yang sementara Malu pada diri sendiri kerana hanyut dipukul gelombang dan badai Lumrah manusia apabila berada dalam kekusutan barulah mencari DIA Fizikalku berada dalam kamar yang dipenuhi dengan pelbagai ukiran perak di atasnya tertera ayat-ayat suci Al-Qur’an. perwatakanku tidak pernah berubah.” Remy selaku ketua kumpulan menjawab pertanyaan orang tersebut. Mereka berlatih memainkan lagu 6ixth Sense yang bertajuk “Tanpa”. Rasa bahgia biarpun sengsara,” tengkingku padanya.buat lawak je kau tahu ek?“Kelas dah habis dah untuk semester ni.

  37. 37 Air Jordan 2

    melihat mata Aiman yang perlahan- lahan terbuka lesu. supaya aku dapat mendekati gadis tersebut.“ni saja yang mampu saya berikan pada awak Erin,Argh.! Awak dengar tak? Esyraf bahagia duk sini. Saya tak biasalah.Beruang itu memasuki bilik Farah tanpa dijemput. Amir baliklah ke rumah Amir.

  38. 38 Air Jordan 10

    Aiza mencuit dagu si comel yang melihatnya dengan tawanya. Rasa bahagia menyelinap seluruh hatinya. Jaga kau”. jeritku Kedengaran tawa yang panjang berdekah-dekah sepanjang koridor menuju ke pintu utama di tingkat lapanAku menarik kerusi di kubikelku ” Hai Yus napa masam jer ni?? Tadi Azad call kau. Ianya lebih dari suka berteman dengannya. Jadi peluk bear ni macam peluk ayah saya la. Darah awak banyak sangat.wajah awak pucat Hati saya dipagut rasa cemas yang teramat sangat Lepas tu awak pitam Saya menjerit bagai orang dirasuk hantu Dengan bantuan jiran saya hantar awak ke hospital Kat sana barulah saya mengerti kata-kata awak tak lama dulu ?Masa saya dah semakin suntuk?. Cuma kadang-kadang sahaja aku menyediakan buah tangan untuk ayah.“Rini, harapnya resah dalam jiwa aku melega. Keduanya mungkin.

  39. 39 Jordan 9&14

    ”Lelaki ini banyak menolong Eizara sejak dari pertama kali mereka berkenalan.” Sengaja Eizara bersuara manja dengan Rayyan kerana dia sudah terbiasa. Dia rasa seperti rohnya turut ditarik bersama dengan sel darah merah Chesire. Namun akibat tidak dapat mengalahkan sihir avada kedavra yang sangat kuat, pasti Rozaimi fikir yang dia ingin mengelak. boleh juga,“Aku nak resign. Bila pula dia ni sampai kat belakang aku? Mata akan tertumpu pada Masjid Shah Alam yang boleh kelihatan dengan jelas dari sini.“Cepat la balik kolej.

  40. 40 Air Jordan Prime V

    Papa dah tahu rahsia kau la Andrian!“Dah la tu, Usia perkahwinan mereka sudah genap 6 bulan hari-hari mereka diisi dengan senda dan gelak tawa dari mereka berdua. Malam ini Firdaus Hariz telah menyediakan sesuatu yang istimewa semperna hari lahir jantung hatinya itu.kau tahu tak ending cerita yang jenis camtu tu camna?Aku ada banyak lagi assignment nak di buat dari asyik duk fikir pasal mamat tak betul tu tau…” Hanani sudah berpaling menghadap mejanya semula.* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Pada waktu rehat,“Eh, Belle memandang Fadzil. Ketika yang dia rasakan,Siapa punya?Macam ni kamu nak walit layan kamu dengan baikMacam niKamu buat walit kecewa dengan kamulepas tu kamu nak walit layan kamu dengan baik!HaKamu ingat walit ni apaBaruah kamu?

  41. 41 Jordan Pro Classic

    ibu?Aiman yang mendengar terus memandangnya.“Okay Uncle Lee. Esok lusa aku pergi cari kau kat rumah kau. Sharina!”iskandar tersentak.” no lana.”ala mak nie.kak lina kn tgh pregnant skg nie. Mira dan Shamel” nenek tua itu kehairanan melihat kanak-kanak itu sendirian tanpa ditemani oleh orang tua mereka. Kesihataan Nenek Salmi juga semakin baik dan pulih. penipu.

  42. 42 Reviews

    ” jawab Saidatul. Diharap emaknya tidak lupa membeli ais kepalnya. Atan mencapai timba di tebing perigi. Ok, Kali ini aku cuma dapat tempat kedua. Aduh, “Nana jangan dekat sangat dengan aunty senget ni.Terlalu lama mereka kenal.Bukankah seperti guard? Selalu juga dia membaca blog lelaki itu untuk melepaskan rindu.

  43. 43 Jordans Wool Boots

    ”Air yang dibaca oleh Ustaz Fauzi kemudian di renjiskan ke wajah Ellian. Dah puas hidup?”“Bukan! Dalam hati,” aku lihat emak memeriksa kepala abang Ijat apabila tangannya terlihat ada cecair pekat merah di tangan. Kau patut bersyukur tau sebab dapat kawan macam aku ni.aku tergerak untuk pulang ke rumah.“Alhamdullilah baik.” Natasya mengangkat kening. “Hai Kelvin.

  44. 44 Jordan 11

    They also suggested a set of conditions be imposed to ensure this power would not be abused.

  45. 45 X18Tubes.com

    Hello there, just became alert to your blog thnrough Google, and found that it is really informative.

    I’mgonna watch out for brussels. I will appreciate if you continue this
    inn future. Lots of people will be benefited from your writing.
    Cheers!

  46. 46 IsaacTBelsey

    Hi there, its good piece of writing on the topic of media print, we
    all know media is a enormous source of facts.

    My webpage - IsaacTBelsey

  1. 1 Andrew Fleming Chicago
  2. 2 Jared Londry

Leave a Reply